„Не е нормално министърът на околната среда и водите, само защото е сезиран от 29 човека, да си позволява със своя заповед да национализира тези животни“, каза кметът на Пазарджик Тодор Попов по време на днешното заседание на Общинския съвет по повод на скандала с лъвчетата Терез и Масуд, които ни обещаха за нашия зоокът от Общинския съвет на Разград. „Ами ако утре решим да си разменим кукумявки, и тях ли ще одържави?! Това е тотално превишаване на права! Не може да се говори, че в Пазарджик лъвчетата щели да са в концлагер. Няколко телевизии дойдоха, снимаха репортажи, но никоя не посмя да ги излъчи, за да се видят реалните условия, при които се грижим за обитателите на нашия зоокът! „- заяви още кметът.

На практика собственик на лъвчетата не е държавата, а община Разград и по принцип единствено общината има законово право да реши, какво да прави с малките котки. Появата на министъра Нено Димов на протеста на „Четири лапи“, както и намесата му не се подчиняват на никакви закони, коментираха и съветници от нашия град.

Климатичните особености на Холандия, едва ли са по-приемливи през зимата за малките лъвчета, а според кмета на Пазарджик скоро ще има друг развой на събитията относно тяхната съдба.

Действия под напора на тълпата едва ли са най-добрите като решения, не само за този случай, а и по принцип, смятат и пазарджиклии, които се вдигнаха в защита на нашия зоокът в социалните мрежи, след като бе оповестено решението на министъра.