Момченце от Пазарджик е първото бебе, родено през тази година в Родилното отделение на МБАЛ, съобщиха от там. За първи път от години насам няма раждане в последните минути на изтичащата и първите на Новата година. Най-младият гражданин на Пазарджик е висок 48 см., тежи три килограма. Пристигнал е на този свят с естествено раждане. Името на бебето е Силвестър Геров Шарков. Той е четвърто дете в семейството на Малина  Шаркова и Геро Павлинов от град Пазарджик.

Момиченце пък е бебчето, което е било родено в предпоследния ден на 2017 г. в държавната болница и е от Карабунар. То тежи 2700 гр. и е със сантиметър по-ниско от момченцето, родено вчера. Броят на бебетата, които са проплакали за първи път през миналата година в Пазарджик надхвърля две хиляди, като става дума за родилните отделения в държавната и частните болници.

Последното  бебе, родено в град Пазарджик за 2017 г. е Димитър Александров Шенкинов, роден на 31.12.2017 г. в 10:05 часа в УМБАЛ “Пълмед” ООД–МС “Здраве”- гр.Пазарджик. Той е с ръст – 49 см. ; тегло – 2900 гр. Димитър е първо дете в семейството на Анна и Александър Шенкинови от град Пещера.