05убиец3

Полицията продължава да издирва 56-годишния Росен Желев Ангелов. Мъжът е търсен във връзка с тежко криминално престъпление, извършено в гр. Нови Искър. Има вероятност той да е въоръжен и опасен. Хората, които го разпознават на актуалната снимка и имат информация за местонахождението му, могат да подават сигнали на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР при гарантирана анонимност.

Припомняме, че мъжът е заподзрян за това, че навръх Нова година хладнокръвно е убил с пистолет шестима души. Пет от телата бяха открити в къщата им в Нови Искър, а шестото на два километра над квартала.

Росен Ангелов е бърсал кръвта от пода, защото на мястото е намерена кофа с вода, в която имало кръв и парцал, разказа пред медиите преди ден пенсионираният полицай от Второ РПУ в София Йордан Кръстанов.

Мъжът е бил едно от поемните лица при огледа в дома с масовия гроб и е станал свидетел на всички действия на следователите. В двуетажната къща са намерени телата на бащата Неделчо Юнаков, на 19-годишния му син Георги, на доведената му дъщеря Нанси на 16 г., на гаджето й Боби, на тъщата, както и на немската овчарка на семейството.

По гръб в хола лежали телата на Неделчо и Георги. Двамата били застреляни в кухнята и влачени в хола. „Бабата си беше на леглото, била е седнала, защото краката й висяха от дивана, но след куршума леко се е килнала на страни, заяви Кръстанов.

Срещу бащата Неделчо е стреляно десетина пъти – оловото попаднало основно в главата му, но имал и рани по ръцете и бедрото, което предполага, че се е опитвал да се защити от куршумите. Синът му е прострелян в гърдите.

На втория етаж били труповете на Боби, Нанси и кучето. Дванадесетокласникът е намерен в спалнята на Кети и Неделчо, прострелян с 3-4 куршума, като един от тях попаднал между очите. В детската стая на леглото се намирала Нанси – тя е ликвидирана с един изтрел в слепоочието. Крачетата й също висели от леглото, а целият й юрган бил напоен в кръв.

Куршум зад ухото причинил смъртта и на немската овчарка. „Къщата беше заключена, но групичка деца минали зад нея и през прозореца видели труповете, после казали на родителите си“, обясни Йордан. Междувременно братът на Неделчо също подал сигнал на 112, защото не можел да се свърже с него. Наложило се полицаи да разбият вратата, за да влязат.