Около 08:30 ч. вчера, в гр.Стара Загора на ул.“Индустриална“, от екип на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Стара Загора е подаден сигнал за спиране на л.а. „Rover“, с английски регистрационен номер. Водачът не изпълнява разпорежданията, увеличава скоростта на автомобила и се опитва да избяга. Екипът последвал колата с включени звуков и светлинен сигнал, а в резултат на това „Rover“ – ът навлиза в насрещно движение по бул. „Св.П.Евтимий“, като от полицейските служители е направен опит да го накарат да намали скоростта, но безуспешно.

Возилото напуска гр.Стара Загора по път I-5-север, като е последвано от полицейския автомобил. В с. Сливито, общ. Мъглиж завива в дясно, по черен път, като на около 200 м. автомобилът „Rover“ аварира и водачът избягва.

Предприето е издирване, като около 13:00 ч. лицето е задържано в с.Сливито, общ. Мъглиж.

Установена е самоличността му – Г.Г. на 31г. от с. Дъбово, излежаващ присъда в Затвора в гр.Стара Загора и ползващ отпуск. При извършен оглед на автомобила му са открити множество ВиК части, за които е установено, че са предмет на кражба от работилница на Затвора в гр.Стара Загора, а Г.Г. управлява МПС в едногодишен срок от наказването му за управление на МПС без съответно свидетелство за управление на МПС.

Тестван с техническо средство за употреба на алкохол, като резултатът е отрицателен. Образувано е досъдебно производство по описа на РУ-Казанлък за престъпление по чл.343″в“, ал.2 и чл.194, ал.1 от НК. Г.Г. е приведен в Затвора в гр.Стара Загора.