Водачите да шофират внимателно и със съобразена със зимните условия скорост, апелират от Пътна полиция във връзка със снеговалежите, паднали в цялата страна. От полицията напомнят на шофьорите да пътуват само с подходящи гуми, тъй като прогнозите са за засилване на снеговалежа през деня, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията.

Заради ниските температури в сутрешните часове, е възможно част от пътните настилки да са заледени, независимо, че от  Агенция „Пътна инфраструктура“ са предприети действия за непрекъснато опесъчаване. В момента над 900 машини обработват пътните настилки по републиканската мрежа, автомагистралите са почистени до асфалт.  27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим и продължават поддържането на републиканската пътна мрежа.

По данни на АПИ, ограничено е движението за камионите над 12 тона по старопланинските проходи „Троянски“, „Котленски“, „Петрохан“, и „Шипка”. Без ограничения е преминаването през „Айтоски”, „Обзорски”, „Печинско”, „Превала”, „Предел”, „Републиката“, „Ришки” и „Рожен”. Забранено за МПС над 3,5 тона е преминаването през проходите „Дюлински” и „Пампорово”. Ограничено е движението на товарни автомобили над 10 тона през „Вратник” и „Твърдишки“.

Заради завъртял си сутринта тежкотоварен камион на пътя Плевен – Бяла, за кратко е било затруднено движението по първокласния път, но трафикът бързо е нормализиран. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, lima.api.bg, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.