Започнаха записванията за летните почивки, съобщиха от местните туроператорски агенции. Ако заплатите предстоящият престой в съседна Гърция, Испания, Италия, Дубай или друго още по-екзотично място предварително, със сигурност ще спестите пари, които после можете да похарчите по време на отпуската. Повечето от офертите, които ще ви предложат са с цена, в която е включена и храната. Повечето от туроператорите предлагат и безплатно пребиваване на две деца до 12 г. Най-ниски са стойностите на почивките през пролетния май и първият летен юни, в тавана отиват през летните, за да се върнат в приемливи нива през септември и октомври. Има български хотели, които струват по-скъпо от гръцките и това е обяснимо, защото екстрите по нашето море са в пъти повече, отколкото ще намерите у комшиите, твърдят от агенциите.

Не са малко и хората, които търсят съдействие само за места за нощувка, като са решили сами да си организират храната. Има случаи, в които чрез интернет пазарджиклии са ангажирали и предплатили спането си в съседна Гърция, а на място се оказало, че в сайта чрез който са направили това, са били поставени снимки от съседна вила. При свършен факт е трудно да развалите сделката, но местните туроператорски фирми твърдят, че могат да се ангажират с намирането на места за отдих, където цените са в разумни граници и отговарят на търсените от клиентите условия.

Голяма е и частта от пазарджиклии, които не разчитат на агенции, за да си планират и осъществят приятно пътешествие. Цената, която ще платят е приблизително толкова, колкото и в агенция, но пък не са ограничени от групата, с която поемат на път за Турция, Дубай или Гърция. Много са и местните хора, които са търсили съдействие за организиране на екскурзия до Бали, Малдивите или остров Мавриций. Последните дестинации са за хора, които имат доходи над средните за страната, но пък предлагат преживявания, които ги топлят дълго след като са се завърнали от там.