Пишем ви, живущи от улица „Хеброс“ в гр. Пазарджик.
От доста време всяка сутрин сме принудени да дишаме сажди и пушек с вещества от цялата Менделеева таблица, които бълва комина на мебелната фирма „Колорадо“.
Най-вероятно инсталациите работят и през цялата нощ, но заради тъмната доба това не се вижда. Така или иначе вече сме направили куп оплаквания в местния РИОСВ, но от там ни обясниха, че могат само да слагат актове на тази фирма. Въпросът е кой ще плати нашето здраве и това на децата ни? Надяваме се, че като дадете повече гласност на тази порочна действителност институциите в този град ще се трогнат!
Група живущи от квартала.
Наша проверка показа, че всичко това се случва ежедневно, сутрин около 6.30 ч., а следобед около 15.30 ч. , като саждите и дима са оставили отчетливи следи по автомобилите на живущите, както и върху прясно простряното бяло пране. Въпросната улица се намира точно срещу тенис – кортовете в кв. „Писковец“, а въпросната фабрика е закупила преди време базата на бившето предприятие „Свобода“. От РИОСВ са идвали на проверка, а вчера са взели и проби, които трябва да бъдат обработени и след това ще бъде оповестено състоянието на въздуха в тези часови пояси. Продължаваме да следим случая.
24дим2