Тригодишно момченце е починало, след като е било нахапано от домашно куче. Трагичния инцидент станал вчера следобед около 15.00ч. в двора на къща, намираща се в пазарджишкото село Мокрище. След подаване на сигнал за случилото се на мястото незабавно са изпратени дежурни екипи на РУ-Пазарджик и „Спешна помощ“. За съжаление медиците са констатирали смъртта на 3-годишният Тошко, който живеел в къщата заедно с баща си и свои роднини.

Разследващите установили, че то излязло на двора и там по неустановени до момента причини е било нападнато от вързаното със синджир куче от породата „питбул“. Собственик на кучето е 21-годишната А.А. – леля на детето. На мястото е извършен оглед от дежурна група при РУ-Пазарджик под ръководството на разследващ полицай в присъствие на ветеринарни специалисти. За случилото се незабавно е уведомен прокурор от Районната прокуратура в Пазарджик.

Трупът на детето е транспортиран в отделение „Съдебна медицина“ при МБАЛ-Пазарджик за аутопсия. За срок от 24 часа са задържани собственичката на кучето, бащата на детето С.С.- 43г. и чичото Д.М.- 35г. Продължават процесуалните действия до пълното изясняване на трагичния случай.