На 27-28 януари Съветът за младежка политика проведе третия си тренировъчен лагер на тема „Етикет и протокол”. В него се включиха над 50 младежи от областта.

Обучението, което се проведе на язовир Батак през изминалия уикенд, обхвана етикета и протокола в три различни сфери – бизнес, политика и човешки ресурси. Подбраните от Съвета за младежка политика лектори бяха утвърдени професионалисти в дадените сфери, които освен полезни съвети, споделиха с участниците и различни ситуации от професионалния им опит.

През първия ден младежите преминаха две обучения. Началото на лагера бе дадено с лекция, която ги запозна с основните правила и норми в сферата на бизнеса и работното място. По време на втората лекция добиха представа за политическия протокол, начина на поведение на официални приеми, политически събития и др. Тренировъчният лагер приключи на втория ден с изнесена лекция от специалист по човешки ресурси, който даде важни съвети на участниците относно начина, по който трябва да се държат на интервю за работа, как да създадат добра автобиография и каква е формулата за успех. “Много сме доволни от тренировъчния ни лагер. Като организация дейностите, които развиваме са двустранни – вътрешни и публични. Целта зад това е ние като екип да подържаме ниво и експертиза, за да можем да организираме публични събития, които са на високо ниво и да ангажират все повече млади хора.” – заяви Александър Иванов, Председател на Съвета за младежка политика.

Съветът за младежка политика е неправителствена организация, която се старае да развива интересите и потребностите на младите хора, чрез форми на подтиква младежите към граждански активизъм, чрез форми на неформално образование,  граждански активизъм и младежко включване. До момента са организирани тренировъчни лагери за развиване на личностните умения на тема „Презентационни, комуникационни и аргументативни умения” и „Организирай. Планирай. Кампанирай” – обучение за начините, по които правилно да се организира дадено събитие. Съветът е осъществил и редица събития и кампании в гр. Пазарджик и областта, включително кампании „Зелен Рай” и „Какъв ти е проблемът?”, Пазарджик Експо, ABLE Mentor, Академия за програмиране и уебдизайн CodeSpot, публична дискусия с младежките делегати на България към ООН и др.