На официална церемония в София Хотел „Балкан“ – Шератон бяха раздадени тазгодишните награди за пътна безопасност. Церемонията се провежда за седма поредна година, а награди се връчват в шест категории. Специални гости на церемонията бяха – министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков, зам.-министъра на МВР г-н Василев, заместник-председателя на народното събрание, началника на столичното Управление на образованието и други официални лица. Тази година награда със статуетка получи ДГ от град Ямбол.

Номинирана от всички участници беше ДГ „Слънчо“ гр. Пазарджик за инициативата „Полицейска академия“. Ръководството на детската градина беше наградено още през 2015 година с почетна грамота и статуетка. Тази година особена гордост за присъстващите гости на церемонията от Пазарджик бе награждаването на старши експерт в РУО гр.Пазарджик, г-жа Мариана Гигова  със специална награда за цялостен принос в пътната безопасност. Тази година тя кандидатства със снимков материал и видеофилм за проведено състезание „Пътни знаци, правила – те ни пазят от беда“. Състезанието беше проведено с децата от  детските градини на Община Пазарджик през месец май 2017г., а основният организатор беше екипа на ДГ „Слънчо“. Основен партньор на мероприятието по традиция е „Пътна полиция „ гр.Пазарджик. „Приемам тази награда с голяма отговорност и благодарност. Приемам я от името на всички колеги от ДГ и училища в Община Пазарджик – заяви по време на награждаването г-жа Гигова и даде обещание,  че тя и отговорните институции в Пазарджик все така отговорно ще работят по превенцията на пътната безопасност и дори с малко – да могат да предотвратят пътно транспортните произшествия и загубата на човешки живот.“

Конкурсът „Годишни награди за пътна безопасност“ се организира за първи път през 2011 година. Целта е да бъдат представени реализираните инициативи в областта на пътната безопасност, добрите практики, повишаване културата на пътя и предотвратяване на пътно-транспортните произшествия. С всяка следваща година конкурсът набира популярност и участниците в него стават все повече и повече, а инициативите все по–интересни.