Явор Доков, който се прочу от случая, в който преди 12 години колата на Волен Сидеров го засече на магистралата, също иска да бъде политик и част от проекта на Слави Трифонов. Той се яви на събеседване днес и разказа, че желае да бъде част от хората, които искат да участват в реална промяна на политическия живот в България.

Доков се опита да разбере какво точно ще се случи след събеседванията, които се провеждаха през последните три дни. Дали подобен въпрос е бил задаван на някой, който примерно сега е премиер? – отговори Слави. – Аз съм първият, който показва кои са хората, които искат да участват в бъдещия политически проект. Конституцията ми позволява създаването на ИК и да попитам хората на референдум, дали искат промяна. Поради това, че гласуваха три милиона и половина души, аз се ангажирах да направя това, което се случва в момента. Дали ще бъде партия и какво ще бъде, ще стане ясно по-късно, каза още Слави Трифонов. Не обичам гръмки заявления и да казвам „хоп“ преди да съм скочил. Правя го съобразно обстоятелствата. Тази политическа система е куца и произвежа хора, които са непотребни – корумпирани, цинични и без качества.

Ето и какво се случи на магистралата на 7 април 2006 г.

04явор

Късно вечерта (около 23 часа) на 7 април 2006 г. на магистрала „Тракия“ край Пазарджик автомобилът на Сидеров бива изтласкан към мантинелата от друг автомобил, завърта се и спира. Спира и вторият автомобил. В колата се оказват студентът по международни икономически отношения и разузнавателни науки в Англия Явор Доков и дядо му Димитър Доков от село Ръжево. Явор Доков карал по магистралата след джипа на баща си. Дядо му трябвало да бъде настанен в болница.

Опасявайки се от атентат и за да предотврати опит за бягство от страна на блъсналият ги автомобил, шофьорът на Волен Сидеров, Любомир Бакърджиев, пука гумите на другия автомобил и удря другия шофьор. Потегляйки към София, Сидеров и Бакърджиев забелязват друга кола, връщаща се обратно и движеща се срещу тях в тяхното платно. Те заобикалят колата и продължават към София. Впоследствие се оказва, че това е джипът „Мерцедес“ на бащата на Явор Доков — Ромео Доков, който придружава синът си по пътя за София.

За участието си в инцидента Любомир Бакърджиев е осъден условно. Депутатските имунитети на Сидеров и покойният вече Чернев са свалени за да бъдат те разследвани за лъжесвидетелстване. Павел Чернев бе изключен от партия Атака и от парламентарната група на Атака. Въпреки първоначалния негативен резултат от инцидента върху публичното мнение, Атака и Сидеров бързо възвръщат позициите си. Делото по случая се гледаше в Пазарджик.