* Снимка: Gong.bg

Стефани и Габриела Стоеви са състезателки на „Бадминтон  скуош клуб – Пазарджик”, те бяха официално представени на пресконференция в Стъклената зала на община Пазарджик, в присъствието на кмета Тодор Попов и лицето на пазарджишкия спорт – Ренета Камберова, както и треньорът Неделчо Кисов. 

Треньорът на клуба Неделчо Кисов благодари на двете момичета, че са избрали пазарджишкия бадминтон, благодари на Ренета Камберова, която е имала важна заслуга за пристигането на момичетата в града и на Тодор Попов за подкрепата.
Габриела и Стефани ще представляват Пазарджик в трите дисциплини на държавното първенство по бадминтон.

Миналата година Габриела и Стефани Стоеви станаха европейски вицешампионки по бадминтон на първенството в Колдинг (Дания). Българките (№12 в света) станаха единствените, които спечелиха гейм на датчанките (№2) в целия турнир, но в решаващия контрагейм далеч по-опитните Юл и Педерсен наложиха своята игра и затвориха мача в своя полза. Медалът пък е първи от европейско първенство за Стоеви, които на предишните два шампионата – във Франция през 2016-а и в Русия през 2014-а, отпадаха на 1/4-финалите. Двете сестри имат титла от Европейските игри в Баку`15, но в бадминтона игрите нямаха статута на европейско първенство, както беше в други спортове, като борбата, например, припомнят от вестник „Сега“.

Още успехи за нашия клуб

През изминалата събота, на 03.02.2018 г. в град Хасково се проведе зонално първенство за деца под 11 г. В местната спортна зала ”Спартак” възпитаниците на „Бадминтон – скуош клуб Пазарджик“ мериха сили с още над 70 деца от зона “ Южна България”. Кристиян Пашов се класира пети на единично при момчетата, в същата категория Василен Гълъбов стана седми. Пролет Тончева се класира пета на двойки момичета с партньорка Теодора Митева от Гълъбово.

В индивидуалната надпревара при момичетата Пролет Тончева остана девета, а Карина Ситнова – дванадесета. Кристиян Пашов/Василен Гълъбов се наредиха под номер девет на двойки момчета. Класирането е много добро, тъй като всички взимат квоти за участие на финалите на Държавно първенство за деца под 11 г., коментира треньорът на „Бадминтон – скуош клуб Пазарджик“ – Неделчо Кисов. Това беше и основната цел на всеки от състезателите. Държавното първенство по бадминтон за деца под 11 г. ще се проведе през месец май в гр. София.