Кучето Цезар от Мокрище, което стана печално известно с това, че умъртви три годишният Тошко може да бъде евтанизирано или предадено на ветеринарна клиника в Перник, това стана ясно от репортаж на БТВ излъчен тази сутрин.

Все още не е изтекъл карантинният период, който му постави БАБХ, а не са пристигнали и експертизите за агресивността на животното.

Четирикракият домашен любимец разкъса детето в двора на къщата на стопанина си Димитър Михайлов, на 29 януари. Оставеното без надзор момченце най-вероятно е причинило нещо дворния питбул, който е бил вързан със синджир за метален стълб.

Детето и друг път го дърпало за опашката и го удряло с пръчка, но този път с него нямало възрастен, който да предотврати изхода от опита за игра и забавление. Прокуратурата привлече като обвиняем за смъртта на Тошко собственика на кучето, а също така установи, че няма данни кучето да е било агресивно спрямо други хора от обкръжението си.

То пребивава в дома на Михайлов от три години, а по-рано е имало друг собственик. Не е било използвано за участие в игри с кучета. Не е било и достатъчно нахранено в деня на инцидента.