Поредната успешна реализация по противодействие на производството на наркотици проведоха служители от сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик. Самата полицейска акция е проведена в петък и събота на територията на областния град. Екипите от сектора извършили претърсване в жилището на криминално проявения Й.Ж.- 48г. от Пазарджик.

Вътре била открита мини лаборатория за производство на синтетичен наркотик от вида „пико“. Полицаите намерили химически вещества използвани за изработката на опасния наркотик, 37 кутии с таблетки на лекарствени продукти използвани за извличане на психоактивно вещество, везни, епруветки. Открита е и над 23 грама готова продукция , която реагирала положително на метамфетамин.

В автомобила ползван от Й.Ж. криминалистите намерили още 120 кутии, съдържащи блистери с хапчета от два вида лекарства. Мъжът е задържан в ареста, а оборудването заедно с вече готовия наркотик са иззети. По случая е образувано полицейско производство за производство на високорискови наркотични вещества. Процесуалните действия продължават под наблюдението на Районната прокуратура в областния град.