Ана Гройс, PZdnes.com

В хасковската зала “Спартак” вчера се проведе Зонално-държавно първенство за юноши и девойки под 17 г. зона Южна България. Участие в надпреварата взеха над 120 младежи, съответно по 64 юноши и девойки.

Възпитаничката на „Бадминтон- скуош клуб Пазарджик“ Гергана Павлова се класира първа на единично девойки, като на финала победи друга пазарджиклийка – Михаела Златанова от клуб „Бенковски“, трета се класира Виктория Ватева – също от клуб „Бенковски“, а много добро класиране направиха: Йоана Малинова от „Бадминтон-скуош клуб Пазарджик“, Валентина Въчкова, Стела Иванова и Пламена Петрова от клуб „Бенковски“.
На двойки девойки Михаела Златанова/Таня Иванова – Хасково са първи, Валентина Въчкова/ Виктория Ватева – са втори, а трети на стълбицата се качиха Гергана Павлова/Йоана Малонова – „Бадминтон-скуош клуб Пазарджик“ и възпитаничките на клуб „Бенковски“ Виктория Ватева/ Пламена Петрова.
На единично юноши Кристиян Митев от „Бадминтон-скуош клуб“ остана пети, а много добри класирания направиха Кристиян Китанов, Благо Кавлаков, Калоян Пунчев от „Бадминтон-скуош клуб“ и Йордан Карагьозов и Людмил Керемедчиев  от клуб „Бенковски“ – Пазарджик.
В надпреварата по двойки Й.Карагьозов/Л.Керемедчиев са първи на двойки юноши, К.Митев/К.Китанов се класираха пети, а Б.Кавлаков/К.Пунчев – шести.
Много добро класиране за състезателите и на двата отбора и на смесени двойки, а и като цяло доминация на Пазарджишките състезатели в тази възраст в зона Южна България, което е предпоставка за много добро класиране и на финалите на Държавното първенство.