Снимката с почти „джендърски“ текст на задача по математика се оказа напълно истинска. Наша читателка ни показа сборника на издателство „Сънрей“, който е минал през ситото на Министерството на образованието и има за цел да обучава първолаци.

Жената е искрено възмутена от случилото се, а снимката, която вчера е публикувала във Фейсбук е имала за цел да покаже „експертното ниво“ на хората, които са се заели със задачата да произвеждат помагала.

Не съм против Истанбулската конвенция и не съм искала да провокирам подобна вълна от изказвания в социалната мрежа, просто смятам, че в случая просто става дума за техническа грешка. Но дори и да е така, не е правилно. – възмущава се жената.

Цената на въпросния сборник е 12.50 лв. и никой няма да върне парите на родителите, които подобно на нашата читателка са решили да го купят. Няма как да прегледаш целия сборник, а също така и да установиш дали вътре нещата са изрядни, казва пазарджиклийката. Тя апелира помагалата за децата да бъдат внимателно прегледани и редактирани. Вероятно тази грешка е била забелязана и от други родители, защото във второто издание на помагалото, на същата страница има друга задача с друг текст.

13буквар12мон

Вижте публикацията по тази тема от вчера- ТУК