В Брацигово днес се проведе традиционният конкурс за най-добро домашно вино от миналогодишната реколта. Девет производители представиха мостри за участие, като  четири от тях стигнаха до финала. Виненият празник, традиционно бе организиран от община Брацигово.

Градоначалникът Петко Петков заедно с неговия заместник Йордан Павлов ритуално зарязаха лозето, спазвайки традицията в дома на Райна Дименова. „Пожелавам Ви реколтата тази година да е добра, а виното от тези лози да опиянява, но да не Ви напива“, заяви заместник – кметът на Община Брацигово Йордан Павлов.

14брацигово - дименова 14брацигово 14брацигово-площад

Тричленна комисия дегустира вината и класира участниците. Тя бе оглавена от Михаил Дзуков. Призьорите получиха специални награди – грамоти и комплекти за ордьоври и напитки.

Класиралите се винопроизводители са както следва : Христо Китов получи награда за най-добро бяло вино и вино – розе. Той взе и поощрителна награда за червено вино, Асен Кънчев бе отличен за първокласното си  червено вино, а същата награда получи и Иван Златков, който също се представи с червено вино.

За доброто настроение на присъстващите организаторите се погрижиха с хубава музика, мезета и напитки на площада. Празникът завърши с кръшно хоро на площад „Централен“.