На 31-и май и се навършват 100 години организиран футбол в Пазарджик и по този повод Община Пазарджик и ФК Хебър подготвят програма с различни дейности и инициативи. Като начало бе инициирано изготвянето на юбилейно лого, което заимства три важни периода в историята на клуба – запазване на сърцевидна форма от първото лого през 1918 година, емблематичното “Х” от периода на преименуване на клуба на Хебър и разбира се цветовете на сегашното лого на пазарджишкия тим. Управителният съвет одобри три варианта, за които феновете на отбора ще имат възможността да гласуват в официалната Фейсбук страница на ФК Хебър. Гласуването става, като „реагирате” на публикацията на страницата с „реакцията”, която отговаря на избрания от вас вариант, съответно “сърце”, “палец” или “уоу”. Гласуването ще продължи до полунощ на 18-и януари, неделя.

И трите варианта целят да интегрират ключовите моменти от историята на пазарджишкия футбол. Първият вариант включва червени ленти, които препращат към цвета от първия футболен клуб и лентите от сегашното лого. Вторият и третият са по-изчистени, но отново запазват сърцевидната форма, емблематичния символ – буквата “Х” и настоящите цветове на Хебър. Логата са изработени от Благовест Димитров, който споделя: Най-ценното в юбилейното лого ще бъде съживяването на брилянтното типографско лого на Хебър – буквата “Х”, която изградена по този начин съдържа в себе си символики за стадион, за символ на вечността и разбира се е чудесна препратка към историята на Хебър. Дизайнерът ще превърне избраното лого в бранд, специално за 100-годишнината на клуба. Юбилейното лого ще бъде поставено и върху юбилейния екип за празника на Хебър и пазарджишкия футбол.

*На 17-и февруари /събота/ от 14:00 ч. на стадион „Георги Бенковски” ФК Хебър /Пазарджик/ ще се изправи срещу ФК Оборище /Панагюрище/ в последната си контролна среща от зимната подготовка. По време на мача ще бъде направено и официалното представяне на отбора за новия полусезон. Вход свободен!