За поредна година Община Велинград се включи в международното туристическо изложение „Ваканция и СПА експо“ 2018г., което се провежда за 35-ти път в София. С гордост можем да заявим, че щандът на Община Велинград бе сред най-атрактивните и се радваше на голямо внимание от посетителите, съобщиха от администрацията.
   Форматът, в който се провежда туристическото изложение предоставя отлични възможности за професионални срещи и дискусии по актуални проблеми на туризма с представители на Министерство на туризма, общини, браншови организации, туроператори и агенции.
     СПА столицата на Балканите бе представена на 14 февруари от 15:30ч. с програма на сцената в Централно фоайе в Интер Експо Център. В нея участие взеха чаровните момичета от Представителен мажоретен състав „Димитър Мечев” и грациозните и атрактивни танцьори от КСТ „Импулс”, които впечатлиха публиката със своите изпълнения и чар.
   За представянето на община Велинград като туристическа дестинация, бяха подготвени рекламни материали на значими културно-исторически обекти, туристически обекти и хотели. Представен бе и луксозния каталог, показващ културата, традициите, забележителностите, хотелите и ресторантите на общината.
     Кметът д-р Костадин Коев, зам.-кметът Атанас Палигоров и представители на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите – Велинград и Западни Родопи посрещнаха Министърът на туризма Николина Ангелкова и представители на министерството, които посетиха щанда на общината. Подготвена бе и изненада – всеки от официалните гости изтегли ваучер с подарък – СПА уикенд за двама.