Бизнесменът Цветан Пъков, който прегази с джипа си 6-годишния Петьо Гевечанов от Панагюрище преди 3 г., иска да излезе предсрочно от затвора. 46-годишният Пъков ще застане пред Софийския градски съд, който ще разгледа искането му за условно предсрочно освобождаване, съобщиха от институцията. Експертиза установи, че 44-годишният тогава Пъков, който се оказа рецидивист на пътя, е карал джипа си със 78 км/ч. Петьо загина на място след като бе влачен от колата на Пъков.

22петьо

На 30 юни 2015 г. Окръжният съд в Пазарджик осъди Пъков на 4 години затвор при първоначален общ режим и го лиши от правото да управлява моторно-превозно средство за срок от 7 години. Делото бе разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие, след като бизнесменът призна фактите и обстоятелствата по обвинителния акт и наложеното наказание се редуцира с една трета. Няколко месеца по-късно Пловдивският апелативен съд потвърди присъдата.

Вчера бащата на убития Петьо – Петър Гевечанов е публикувал снимка в личния си профил във Фейсбук, че със съпругата му Десислава са станали родители на трети син – Божидар.