Още не са минали три години от смъртта на сина ни, а съдът твърди, че Цветан Пъков е изтърпял три години и половина? – това бе коментарът на бащата на Петьо Гевечанов, по повод на новината за исканото от бизнесмена предсрочно освобождаване от затвора. На 14 април 2018 г. ще се навършат точно три години от смъртта на момченцето. Цветан Пъков остана в ареста от момента на трагедията до произнасянето на присъдата му. Вълна от възмущение заля Панагюрище заради малкият брой години затвор наложени на бизнесмена, който се оказа рецидивист на пътя. В крайна сметка присъдата остана непроменена, а Пъков вместо в затвора се озова в общежитие от открит тип.

Как е възможно правосъдната ни система да се подиграва така с хората? – писаха възмутени панагюрци във Фейсбук. Това ли е цената на човешкия живот? Убиваш, защото си невнимателен и след две години и половина си готов да си тръгнеш?

Възможно е в града да има отново протест, ако Пъков се озове предсрочно на свобода. Раната на семейството никога няма да зарасне, независимо от това, че вчера им се роди бебе, момченцето е наречено Божидар.

* Снимка – OshtePan.com