Велинградчанинът Георги Табаков, на петдесет години, се барикадира в дома си, днес около десет часа сутринта, след сериозен скандал със сестра си, която набил пред собственото си дете – ученичка в пети клас, сигнализираха наши читатели.

Драмата се разиграла в къщата на майка му, от която сестра му се изнесла преди време, заради постоянните скандали за имоти, които той спретвал, тъй като злоупотребявал с алкохол. Именно заради това, тя се принудила да монтира в жилището паник – бутон, когото натиснала и днес, виждайки, че брат ѝ отново налита на бой.

Георги усетил, че охранителите от частната фирма ще дойдат и измъкнал незаконно притежаваната си пушка, която държал в дома на родителите си. Когато охранителите дошли той насочил пушката към единият от тях. Мъжът с униформа избягал невредим, но веднага сигнализирал за случващото се в полицията.

Табаков се заключил в къщата, като отказал да слезе при полицаите в продължение на часове и ги заплашил, че ще стреля.

Служителите на реда успели да го убедят да излезе навън, а там го арестували. Оказало се, че мъжът имал две незаконни пушки, а на тавана на дома му намерили и взривно вещество, както и детонатор. При тестване с дрегер апаратът отчел наличие на внушително количество алкохол. Мъжът е задържан за срок от едно денонощие. Тъй като той живеел сам с дъщеря си, момичето засега остава при баба си.