Победителят в категория Червени трапезни сортови вина получава и титлата Цар на виното на Община Септември -2017. Днес стана ясно, че това е септемвриецът Георги Кметски, който получи селектирано вино в специално инкрустирана бутилка, поднесена в елегантна кутия за ценители.

За втора година по инициатива на НЧ „Будители-2004“ се проведе Общински празник на виното в Септември. На едно място се събраха най- заслужилите лозари и винари от Общината, за да обменят опит и знания и да премерят сили в едно приятелско, но оспорвано състезание за “Най-добро домашно вино” реколта 2017. 

Дегустационната комисия в състав: Председател инж.техн.Минка Кръстева, членове инж. техн. Румен Цонев, инж.техн. Велка Пеева и Калинка Костадинова излъчи следните победители в Конкурса „Най-добро домашно вино“ в Община Септември:

Бели трапезни вина

25иван
1м. Иван Ръжанков-Карабунар

2м. Димитър Бончев – Виноградец

3м. Атанас Биков – Ветрен

Червени трапезни купажни вина 

25димитър
1м. Димитър Адов – Ветрен

2м. Ангел Караджов – Виноградец

3м. Кузо Божинов – Септември

Червени трапезни сортови вина

25цар1
1м. Георги Ив. Кметски – Септември

2м. Атанас Биков – Ветрен

3м. Атанас Гущеров – Виноградец

Съорганизатори на празника са екип от АМ ”Мечислав Домарадски “ гр. Септември с вр.и.д. директор Вяра Петрова и екип от „Хеброс Винпром“ АД с управител инж.Румен Цонев. Благодарим за подкрпата и финансовата помощ на Община Септември, а за наша радост от тази година празникът има и нов приятел в лицето на Винарна „Вила Терес“ със собственик Светлозар Велчев.
Честито на победителите!