Валентин ГЕОРГИЕВ

В събота и неделя в гр. Благоевград се проведе Втория международен турнир по плуване”Пирин”с участието на над 500 плувци от 40 плувни клуба. Плувците на СК”Шампион” и този път се представиха на високо ниво и отсрамиха пазарджишкото плуване с цели 8 медала в изключителна конкуренция-2 златни, 3 сребърни и 3 бронзови. За отличната работа в клуба екипът ни получи поздравления от доказали се специалисти като Жорж Станкович, Ботко Трендафилов и Стефан Георгиев.

Организацията и отличното ново спортно съоръжение допринесоха за повишаването на резултатите на плувците ни.Въпреки че нашите деца тренират на малък 25 метров басейн и то само в един коридор постигнахме  отлични постижения и класирания, благодарение на иновативната треньорска методика и средства за подготовка.Ето и нашите медалисти:

Георги Илиев(2008) -2 златни медала на 50 и 100 бруст

Томас Григоров(2008)-сребърен на 50 бътерфлай,бронз на 200съчетано и бронз на 100свободен стил

Любов Чалъкова(2006)-бронз на 50 свободен стил

Иван Христосков(2000)-сребърен  на 50 бруст,бронз на 50 св.стил

Въпреки силните си лични постижения наши плувци останаха извън челната тройка, с класирания от 4 до 8 място – Любов Чалъкова на 50 бътерфлай, Иван Христосков  на 100свободен стил остана на 4 -то място, Алекс Тодоров, Теодора Маринова, Рая Христоскова, Димитър Сотиров, Стилян Христов, Стефания Нушева, Ивон Ханджийска.

Имахме грешки и фаул стартове поради неопитност и пренапрежение на децата. Отчитаме като много силен турнир”Пирин”, с подобрени държавни рекорди и технично  плуващи деца във всички категории.

26медали26шампион-всичи 26шампиони 26шампион-любов26шампион-медали