Във връзка с усложняване на метеорологичната обстановка и снеговалеж на територията на страната има извадени допълнително екипи на пътна и охранителна полиция. Те имат задача да подават навременна информация за състоянието на пътната мрежа, да оказват съдействие на пътуващи граждани при нужда. При необходимост има готовност на сили и средства от структурите на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ за оказване съдействие на водачи.

Временно ограничение на движението на товарни автомобили над 12 тона е наложено в участъка Пазарджик-София от АМ „Тракия“ поради снегопочистване. Подобни са и ограниченията на пътя Велинград-Юндола и Батак-Доспат. Временно е затворен за движение пътя между Панагюрище и село Оборище заради паднали дървета. Пътят се разчиства и след приключване на работата ще бъде отворен отново.
Препоръчване на водачите да сядат зад волана само ако им се налага. Управляваните от тях МПС да бъдат технически изправни, оборудвани със зимни гуми, достатъчно гориво, а при необходимост и с вериги. При нужда използвате телефона за спешни повиквания-112.