Пътищата около Пазарджик, включително и АМ „Тракия“ се превърнаха в пързалки, в първия по-обилен за тази зима снеговалеж. Въпреки че от няколко дни насам ни предупреждават, че се очаква студ и сняг, изглежда местните представителства на „Пътна инфраструктура“ в Пазарджик и Пловдив не са си свършли работата, сигнализира наша читателка.

Заради липсата на адекватно почистване потребители на социалните мрежи отново се присетиха, че цените на винетките са необосновано високи за непочистения асфалт.

Заради непочистените пътища и невниманието на водачите, в радиус от петдесет километра около Пазарджик, вече има регистрирани поне четири пътно-транспортни произшествия, сочат справките на Полицията. За щастие до момента няма загинали, но за сметка на това има ранени и сериозни материални щети.

Пътните полицаи са отбивали в аварийната лента товарните автомобили над 12 тона, тъй като има издадена забрана за движението им по магистралата. По шосето се е движил товарен автомобил с турска регистрация, който с несъобразено висока скорост е приближил спрените товарни автомобили и се е ударил в тях. В резултат на пътния инцидент се е наложило платното по посока за София да бъде затворено, докато тежка техника издърпа товарните автомобили и товара им от лентите за движение. На мястото е изпратен и дежурен екип от РСПБЗН-Пазарджик за разчистване на платното. Движението  възстановено около 11.45 ч, а служители на сектор „Пътна полиция“, продължават да регулират трафика във въпросния участък.

Ето една от катастрофите, за която сигнализира друг наш читател – ТУК

Два ТИР-а пък закъсаха на магистралата и в тях се вряза трето превозно средство – ТУК

Междувременно ресорният министър Нанков посочи, че въпреки ограниченията, които са били въведени от АПИ сутринта за тежкотоварни автомобили, по АМ „Тракия” има километрични колони отново заради закъсали тежкотоварни автомобили. „Колоната е над 8 км и хората с основание недоволстват. На 72 км на магистралата е възникнало тежко ПТП. Движението по „Тракия” е наистина тежко. С подобни действия на водачите на тежкотоварни автомобили се обезсилват действията и усилията ни да си извършим нормално снегопочистването”, посочи регионалният министър и допълни, че по другите магистрали няма проблеми.

* Снимки: Борислав Стефанов26катастрофа2

26катастрофа 26катастрофа1