Наша представителка ще покаже кулинарни умения в хитовото предаване MasterChef , което миналата вечер стартира по bTV. Йорданка Райкова си спечели престилка, а тази вечер битка ще водят още 18 хоби-готвачи, които ще получат шанс да докажат на Андре Токев, Петър Михалчев и Лео Бианки, че заслужават мястото си в кухнята на MasterChef.

Само 8 от тях ще получат престилка и ще влязат в битката за 100 000 лева, кулинарен курс в Le Cordon Bleu Лондон и престижната статуетка, която променя живота. Подготовка, прецизност, смелост, характер и талант ще бъдат изпитани в два кръга, които ще дадат възможност на кулинарите да покажат на какво са способни.

Състезанието за престилката на MasterChef стартира със свободно готвене, в което хоби готвачите ще трябва да създадат превъзходно ястие по избор. Те имат на разположение първокачествени продукти, професионално оборудване и 1 час, но трябва да поднесат на строгото и справедливо жури нещо неочаквано, за да получат мечтаната престилка. Нестандартни идеи, добра организация и устойчивост на стрес ще се превърнат в деликатни риби и меса, изтънчени комбинации със зеленчуци и паста, апетитни десерти и дори рисков домашен хляб.

Йорданка Райкова е на 38 години от Пазарджик.

Родена в семейството на българин и украинка, тя израства в Пазарджик, в малката закусвалня на баба си. Там за първи път се докосва до тайните на готвенето. Майка й се омъжва повторно за собственик на два ресторанта в Берлин, а след дипломирането си като журналист в София, Дани заминава за Германия, където открива истинското значение на кулинарията. След това се омъжва за бизнесмен във Великобритания, който продава всичко и я моли да пътува по света с него. От тогава Дани е блогър и пътешественик. Ако спечели MasterChef, тя ще създаде своя собствена марка гурме продукти.