Инициативни испериховци правят всичко, което е по силите им, за да запазят българските и християнските традиции. Преди Рождество или Великден, пред сградата на кметството се пресъздават библейски сцени, а днес дървото пред сградата е богато окичено с мартеници. И не само това, селото си има истинска Баба Марта, която раздава символите на здравето и щастието на всеки минувач.

Виртуалното пространство също става съпричастно на най-българския обреден празник, като всеки жител на Исперихово, който е далеч зад граница или извън пределите на селото, получава е- картичка, със следния текст:

Картичка за БАБА МАРТА от кметство Исперихово С особено чувство на радост имаме удоволствието да Ви поздравим с един от най – почитаните български празници – 1 март. Една стародавна традиция, чието начало идва от прабългарите и се пази и до днес, защото носи усещането за пробуждане на пролетните сили и доброто у хората. Да си подарим мартеници от сърце .Нека пролетта дойде и промени всичко за добро. Това е времето на надеждата, тази наша надежда,бяла и чиста като първите пролетни цветя,преплела умело посланията си в този единствен,само български символ за здраве и светли дни -МАРТЕНИЦАТА …ЗА ЗДРАВЕ И ДОБЪР ЖИВОТ … ДА БЪДЕ ! Пожелаваме Ви да бъдете здрави, благословени, а белите и червените цветове на Баба Марта, символизиращи сила, дълголетие и спокойни дни, да бъдат Ваши верни спътници!

Нека успехите и късметът споходят всеки испериховски дом, а детската глъч да оглася нашето ежедневие и да го изпълва с обич и щастие. Честита Баба Марта!