Младите социалисти от област Пазарджик спечелиха нов проект на тема: „Младите, национализмът и спортът – ръка за ръка“. Инициатор на проекта е Младежкото обединение на община Ракитово, като именно там ще започнат и първите фази на проекта.На 3 март от 10:00ч. в гр. Костандово ще бъде дадено началото на волейболен турнир, в който ще вземат участие младежи от цялата област. Очаква се едно приятелско състезание между общините, целта на което е да мотивира младите да спортуват и да създаде екипност и добро настроение.

По време на целия турнир младежи ще осъществяват друга своя инициатива, раздавайки на жителите в община Ракитово български трибагреници и картички с емблематичния паметник „Шипка“. Те се надяват, припомняйки славната ни история, да пробудят българския дух и да почетат празника в обединение и единство. Младите социалисти са подготвили и друга изненада на всички присъстващи на спортния празник. В залата величествено ще се „извисява“ пресъздаден от самите тях паметникът „Шипка“, като всеки желаещ ще може да се снима с него и да усети още по-силно празничния дух.

В събота всички общински организации на БСП от област Пазарджик, ще почетат Националния празник на България, като младежи от всяка община ще излязат и ще раздават национални символи на всеки минувач.
„Това е най-важният ден за нашата страна – ден, в който си спомнямe с гордост за саможертвата на нашите предци. Това е един паметен момент в историята на Родината ни, който ни прави свободни и горди да се наречем българи!“,  коментира областният председател на БСП-Пазарджик Петя Цанкова.