Народният представител Десислава Костадинова отбеляза Националния празник в Пещера. Костадинова, заедно с кмета на града Николай Зайчев, се включиха в шествие до паметника на капитан Николай Сафонов. Пред възпоменателната плоча на руския воин те положиха венци и цветя, в знак на признателност към всички, жертвали се в името на свободата на България. След това се присъединиха към тържествата в центъра на града.

03деси

 

„Днес, ние можем да дадем пример на нашите европейски партньори каква е силата на българина, колко последователен може да бъде той. Но по-важното е, че с днешната си роля, нашата страна има възможността да работи за това никога повече, който и да е народ, да не се чувства принизен, безправен, изолиран“, каза в традиционния си поздрав за Националния празник Костадинова.

03даниела

Народният представител Даниела Малешкова участва в поклонението  в община Септември и пред руския паметник в град Ветрен. Тя бе сред официалните гости в тържествата, които се проведоха пред сградата на общината. “Горда съм, че съм българка и наследник на именити българи, отдали живота си за свободата на моята Родина. Признателните поколения трабва да помним техния пример и да разказваме за подвизите им на нашите деца и внуци.“, каза в приветственото си слово пред жителите на Община Септември, Малешкова.

03гечев

Народният представител Димитър Гечев се включи в тържествата за отбелязване на националния празник  в Община Велинград. Той участва в шествието до площад „Николай Гяуров“, в поклонението и вдигането на националния флаг под звуците на националния химн, изпълнен от  местния духов оркестър с мажоретен състав.

03найден

Областният координатор на ГЕРБ Пазарджик Найден Шопов  се включи в тържествата за отбелязване на националния празник в  областния град. На площад „Константин Величков“, Наден  Шопов, заедно с общински съветници и членове на ЖГЕРБ Пазарджик, участваха в общоградското тържество. Преди това се състоя молебен за душите на загиналите руски войни и български опълченци  в катедралния храм „Свето Успение Богородично“.

Общинската организация в Батак поднесе венци и цветя  в църквата-костница „Света Неделя“, след което се включи в тържествата в град Батак. Батачани се поклониха пред паметта на загиналите свои съграждани за свободата на България.