С празничен концерт в Ракитово отбелязаха 140 години от Освобождението на България. Организатори на проявата бяха община Ракитово, общинските организации на Движение „ Русофили“в Ракитово и Велинград, Общински съвет на БСП в Ракитово и ОНЧ“ Будилник,1898“. Залата в Образцово народно читалище“ Будилник, 1898“ бе препълнена, а сред гостите бяха народните представители от БСП за България Йордан Младенов и Надя Клисурска, областният председател на БСП в област Пазарджик Петя Цанкова.

03ракитово

В залата бяха и кметът на Община Ракитово Костадин Холянов и председателят на Общинския съвет в Ракитово Нина Димова, която прочете доклад за историческата дата Трети март 1878 г. „ Нека отдадем признателност на героите, отдали живота си за свободата. Шипка и Плевен, Стара Загора и Шейново днес са пантеони на безсмъртието. Трети март е символ на една вяра,надежда и признателност към героите“, заяви в словото си Нина Димова. „ Прекланяме глави пред всички воини, които ни оставиха идеалите си-човечност, патриотизъм, вяра, които трябва да предаваме на децата си, за да я има България. Трябва заедно да я направим едно по-добро място за живеене, нека бъдем единни и достойни“, каза и в приветствието си народният представител от БСП за България Йордан Младенов.

В празничната програма аплодисментите на публиката приеха децата от Мажоретния състав от гр. Костандово с ръководител Б.Бешева, дует“ Сюрприз“,-Велинград, Мария Нонева/Мичона/ от Велинград, Владимир Рашков от Велинград, ученици на Йорданка и Иван Казалиеви от Велинград, Група за стари градски и патриотични песни „ Евридика“ гр.Костандово с ръководител Маестро Никола Янев-Чоли, Георги Жеребцов и Георги Дойкин от Ракитово. Водещ на тържеството бе Рени Жеребцова, а от името на Движение“ Русофили“ бяха връчени грамоти на всички участници в празничната програма.