Народният представител от БСП за България Йордан Младенов и областният председател на БСП Петя Цанкова отдадоха почит на героите

 03бсп3

На днешната светла дата Трети март младежите от БСП в област Пазарджик стартираха проект „ Младите, национализмът и спортът-ръка за ръка“, като инициативата е на Младежкото обединение на партията в Ракитово. Първата проява бе областен турнир по волейбол, който се проведе в спортната зала в град Костандово. В турнира участваха 10 отбора от цялата област, които играха равностойни мачове по волейбол.

Идеята на организаторите бе младите хора да бъдат мотивирани да спортуват и да има екипност и добро настроение между състезателите. По време на целия турнир младежи раздаваха на жителите в община Ракитово български трибагреници и картички с емблематичния паметник „Шипка“. В залата величествено се „извисяваше“ пресъздаден от самите тях паметникът „Шипка“, като всеки желаещ можеше да се снима с него и да усети още по-силно празничния дух.

03бсп2

 

Трябва да пазим духа на България, защото историята е доказала, че обединени можем да постигнем просперитет за Родината ни, обърна се към младите хора народният представител от БСП за България Йордан Младенов. Той пожела спортсменска игра и турнирът да стане традиция. Младежката политика, насърчаване на инициативите на младите хора и развитието на спорта са едни от важните приоритети на Българската социалистическа партия.

03бсп1

 

Ние трябва да възпитаваме и подкрепяме нашите деца, които са бъдещето на България, да им съдействаме при реализация на техни идеи и прояви. В този смисъл вече няколко години в община Ракитово организираме спортни състезания, които преминават при изключителен интерес и участие, обърна се към спортисти и гости в залата в Костандово и председателят на ОбС на БСП в Ракитово Нина Димова.

Областният председател на БСП Петя Цанкова пожела успех на състезателите и благодари на общинската младежка организация в Ракитово за инициативата и спечеления проект. Нека турнирът донесе радостни и светли емоции, тъй като спортът е нещо велико!, сподели Петя Цанкова. Днес всички общински организации на БСП от област Пазарджик, ще почетат Националния празник на България, като младежи от всяка община ще излязат и ще раздават национални символи на всеки минувач.

03бсп
„Това е най-важният ден за нашата страна – ден, в който си спомнямe с гордост за саможертвата на нашите предци. Това е един паметен момент в историята на Родината ни, който ни прави свободни и горди да се наречем българи!“,  коментира областният председател на БСП-Пазарджик Петя Цанкова.

След това народният представител от Коалиция  БСП за България Йордан Младенов, областният председател на БСП Петя Цанкова и общинският председател на партията в Ракитово Нина Димова взеха участие в тържеството, посветено на 140-годишнината от Освобождението на България. те поднесоха цветя пред паметника на загиналите във войните в Ракитово и отдадоха почит на героите.