Служители на пазарджишкия затвор взеха участие в националния протест на надзирателите, който се проведе днес в София. Основните искания бяха за увеличение на заплатите с 20%, както и на броя на надзирателите в затворите. Шествието, което тръгна от Съдебната палата в София малко преди 13:00ч. Там се събраха охранителите на съдилищата, а след това те поеха към Министерството на правосъдието, където се сляха с колегите си от затворите.

Исканията им са за достойно заплащане, подобряване на условията на труд и еднакъв статут с този на полицейските служители.
„С обещания затвори не се пазят“ и „Майката на нацията – мащеха за служителите си“ – пишеше на част от плакатите, чуваха се викове: „Мафия“ и „Оставка“. Протестиращите поставиха оценка 0 на правосъдното ведомство и символично окачиха на вратата ключовете от затворите.

След това се отправиха към Министерството на финансите, но вратите и на двете институции останаха затворени и никой не дойде при протестиращите. След това шествието пое към Министерски съвет и протестиращите призоваха някои от министрите да дойдат и да работят на тяхно място, съобщи Дарик радио.