След два сигнала и четири дни в очакване да се случи нещо, наш читател реши да се обърне към медиите, за да даде гласност на един проблем. Касае се за „скрита“ ВиК авария на една от входните пътно-транспортни артерии на Пазарджик, улица „Христо Касапвелев“.

Участъкът пред Автогара Пазарджик и хипермаркет „Крез“ от дни плува във вода. Работещите в района казват, че забелязали локвите в петък, след като спря да вали и навсякъде мокротията от падналите валежи изсъхна. Продължили да наблюдават мястото, което и в следващите дни продължило да подгизва.

Подали сигнал на телефона за аварии още в неделя. В следващите дни направили същото още веднъж, но както е видно от снимката и до днес от водното дружество не са предприели мерки за отстраняването на теча. Асфалтовата настилка се руши, а образувалите се дупки хлътват все повече с всеки изминал ден.

Освен, че рискуват да потрошат колите си, заради усиления трафик по пътната отсечка има реален риск някое превозно средство буквално да пропадне, в случай че настилката хлътне, в следствие от срутванията, които теча предизвиква. Хората се питат кой ще поеме отговорност ако се случи нещастие?! Въпросът е риторичен. Всеки знае, че в нашата мила държава за безхаберие никой не е наказан. И още един въпрос, също риторичен – кой плаща загубите на вода по трасето? Вие сте интелигентни и знаете отговора!

14вода 14вода1 14вода2