Младата писателка и поетеса Николина Барбутева ще представи утре в Пещера новата си стихосбирка „Близост“. Заради пожара в ретро-музея, мястото за срещата с нея е променено и тя ще очаква почитателите на писаното слово в 18.00 часа, в Детски център “Гъбарко” /Кафе-сладкарница “Венера”/. 

Младата дама е родена в града под тепетата. От 2012 г. до момента е учител по история в ОУ  „Васил Петлешков” гр. Пловдив. Авторката има издадени три стихосбирки – „Пътят към любовта , страданието и надеждата”‚ ”Силата на жената”  и „Звезда на любовта”. Освен с поезия, Николина се занимава и с белетристика. В електронен вариант се разпространява романът й „Афера”. Има две издадени авторски песни – „Your name” и  „Всеки миг”. Победител е в множество конкурси за есе с различна тематика.

Тя никога не е крила, че любовта към книгите и четенето са се зародили у нея в ранното и детство, което е прекарала в Пещера. Тук тя е известна и като едно от талантливите „деца на Библиотеката“. Ето защо Николина Барбутева винаги има верни приятели в лицето на екипа на читалище „Развитие“ в родопския град.