Групи от Пешера, Брацигово и Пазарджик се включиха в протест против пропагандирането на джендърската идеология и Истанбулската конвенция.

Отмяната на Истанбулската конвенция стана на 7 март и оттогава насам българските граждани постоянно, целенасочено, упорито и безочливо биват манипулирани, твърдят участвалите в събитието. При оттеглянето на конвенцията Бойко Борисов трябваше да бъде категоричен като словашкия премиер Роберт Фицо (вече в ставка), който заяви, че не могат да се прокарват мерки, които противоречат на вярванията и чувствата на хората. Че конвенцията „излишно поставя под въпрос природните разлики между мъжете и жените и ги нарича стереотипи“, докато се преследва иначе чудесната цел да бъде премахнато насилието срещу жени. пълното име на Истанбулската конвенция е „Конвенция на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие.“ Привържениците й отлично разбраха какво се иска от тях. Всички неприятни въпроси бяха заметени, подменени и неглижирани за сметка на отчетлива загриженост за жените и децата.

Днешният протест няма да бъде единствен, в случай, че приемането на конвенцията отново бъде пъставено на дневен ред пред българското общество и в парламента.

17джендърите117джендърите