Автобусът на фен клуба на „Левски“ в Панагюрище бе засечен от десетина леки автомобила в района на Вакарел на автомагистрала „Тракия“ и изпотрошен с камъни. Томи Наплатанов, който пътувал в автобуса, съобщава, че от автомобилите са излезли около 30-40 души, които са хвърляли камъни по автобуса и са изпочупили стъклата. Той допълва, че колите са били с хасковска и старозагорска регистрации, а излезлите от тях мъже са носели качулки. Дербито между ЦСКА и „Левски“ започна в 13 ч. на Националния стадион „Васил Левски“.

Инцидентът не е единствен за днешния ден. Към 10.30 часа бил получен сигнал за инцидент в района на Ябланица. По първоначални данни, пътуващи с два автобуса и два автомобила фенове на единия от отборите, които ще участват в днешното дерби „Левски“-ЦСКА,  са засекли автобус и кола, в които били привърженици на другия отбор. Маскирани излезли от двата автомобила и започнали да трошат стъклата на превозните средства на опонентите си. От  инцидента няма пострадали, има нанесени материални щети. Жертвите са успели да се изнесат от мястото и са потърсили помощ в РУ-Ябланица. В района на Тетевен е засечен единият от автомобилите и са задържани двамата мъже, пътуващи в него.  Предприети са светкавични полицейски действия с цел установяването и задържането на останалите участници в инцидента.

Междувременно силите на реда се реагирали и на сигнала, станал на автомагистрала „Тракия“. Предприети са действия за установяването на извършителите, както и на всички обстоятелства около случая, съобщиха от МВР.

18панагюрище1 18панагюрище2

* Снимки: Томи Наплатанов