Над двеста деца от квартал „Марица“ в Пазарджик ще учат в обновено и топло училище. Това стана възможно след като общината спечели проект за реновиране на сградата, която приема първите си ученици през далечната 1970 г. Днес кметът на Пазарджик – Тодор Попов, директорката на училището Боряна Кънева и собственикът на фирмата извършила ремонта Георги Иванов, прерязаха лентата и върнаха децата в класните стаи.

Ремонтът стартира през есента на миналата година и се наложи възпитаниците на основното училище да бъдат приютени в най-близкото съседно – „Христо Смирненски“. От днес те вече ще се върнат в собствените си класни стаи. Триетажната сграда е санирана отвън, направен е пълен ремонт и подмяна на парната инсталация, обновени са сервизните помещения – складове и тоалетни, а всички учебни помещения, както и кабинетите на преподавателите и директорката са пребоядисани. Изцяло е подменен старият паркет в училището, той е заменен с качествен ламинат, а съвсем скоро ще пристигнат и новите мебели за класните стаи и кабинети.

Педагогическият екип на школото наброява над двадесет души, а жителите на квартала смятат, че училищено по нищо не отстъпва на останалите в града. Голяма част от представителите на днешния градски елит е учил тук до завършването на седми клас.

Гостите на церемонията сред които бяха секретарят на община Пазарджик – Румен Кожухаров и г-жа Гергана Табакова – началник на отдел „Образование и култура“ към общината, бяха посрещнати с погача и мед, а децата бяха подготвили кратка програма. Те бяха поздравени от кмета Тодор Попов, който подчерта, че голяма част от училищата в града вече са обновени и това се е случило през последните три години. Съвсем скоро предстои и рязането на лентата на ремонтираното ОУ“Любен Каравелов“ в кв. „Запад“, а след това и на общежитието на Спортното училище. 25 милиона лева е струвало обновяването на пазарджишките школа и детските градини.

Ето какво още каза кметът Тодор Попов – ТУК

21ботев9 21ботев 21ботев1 21ботев2 21ботев3 21ботев4 21ботев5 21ботев6 21ботев7 21ботев8