На 20 март 2018 г. се проведе Общински турнир по тенис на маса с участието на всички учили в Община Ракитово. Състезанието беше в залата на Възпитателното училище-интернат „ Ангел Узунов“, като класирането на отборите е следното:

Първо място за момчета от 5 до 7 –ми клас завоюва отборът на ОУ“ Хр.Ботев“ с.Дорково, на второ се подредиха момчетата от Средно училище „ Св.Кл.Охридски“, а на трето място-учениците от ОУ“Хр.Ботев“ в Ракитово.

При девойките призовото първо място взеха състезателките от СУ“ Св.Кл.Охридски“ в Ракитово, а на второ място остана отборът на ОУ“ Хр.Ботев“-Ракитово.

При юношите-8-10 клас, на първо място бе класиран отборът на СУ“Св.Кл.Охридски“- гр.Ракитово, следван от отбора на ВУИ“Ангел Узунов“, а на трето място останаха юношите от СУ“Св.Кл.Охридски“/професионална паралелка/.

От Община Ракитово бяха осигурени купи и грамоти за победителите, а наградите връчи зам.-кметът Цанко Молов.

ЗА СПОРТА И ТАНЦИТЕ 

И през тази 2018 година в бюджета на Община Ракитово има заделени средства за подпомагане на спортни и културни клубове, съобщи кметът Костадин Холянов. За футболните клубове са предвидени 12 000 лв., за ФК“Левски“- 6500 лв., за клуба по борба“ Торнадо“-2500 лв. Общината подпомага финансово и културните формации и състави- за Детски танцов състав „ Силивряк“ за годината е заделена субсидия от 2 000 лв., а за Спортен клуб „ Цепина „-1000 лв. За дофинансиране на читалищата- 6500 лв. са предвидени за Образцово народно читалище“ Будилник,1898“, от които 3500 лв. са за пожаро-известителна инсталация. По 2 000 лв. от общинския бюджет има и за читалищата в град Костандово и село Дорково.