В ПГИМ – Пазарджик,  днес се проведе среща на тема: „Животът и възкресението на Иисус. Принципи на християнските нравствени норми“. В урока участваха Негово Преосвещенство Константийски епископ Яков, втори викарий на Пловдивския митрополит Николай, и неговите секретари отец Боян и отец Стефан.

Гимназисти от 9.А и 9.В клас под професионалното ръдководство на учителя си по литераура г-жа Донка Куртакова чрез традиционни и  интерактивни техники, осмисляха основните принципи на християнската религия, които съграждат вечни нравствени норми за човешкото ни присъствие в света. Участниците в урока дискусия бяха впечатлени от въздействощото слово на епископ Яков, който, говорейки за основите и силата на вярата, представи за обсъждане актуални за младите хора и обществото ни проблеми.

Негово Преосвещенство постави акцент върху ценностите, върху отговорността на младостта за живота и за всяка своя постъпка. Непрекъснато се питайте защо правя едно или друго нещо. Търсете смисъла… Поемайте отговорност за действията си, посъветва и отец Боян. Увлечени от благото слово на епископа, учениците  превърнаха урока в спонтанна дискусия за човешката доброта и способността да определяме смислено целите си. Човек е създаден добър! Не се срамувайте от доброто! Бъдете естествени! – оставаме с това светло послание  на епископ Яков в навечерието на Възкресение Христово.