Цветята от днешната общинска акция  “По-чист, по-зелен и цветен Пазарджик – 2018” свършиха още в десет часа, разказаха от общината. 4 600 корена градински теменужки и иглика, както и петстотин фиданки за градински дръвчета получиха жителите на града.

Наплив от желаещи да вземат цветя и дръвчета е имало при старта на акцията, която обхвана шест пункта в Пазарджик и за първи път девет големи села от общината. Стотици домакинства се сдобиха с цветя, а двойно повече са тези, които оставиха в контейнерите ненужните си вещи.

Заради дъжда, който заваля по обяд и липсата на цветя за раздаване, фирмите са оставили контейнери на местата на пунктовете и те ще бъдат извозени до края на деня. За първи път освен стандартните отпадъци – стъкло, хартия и метали, се извозваха и ненужни домакински уреди и електронно оборудване.

Община Пазарджик благодари на всички, които се включиха в днешната акция, като напомня, че тази пролет отново е на дневен ред почистването и облагородяването на междублоковите пространства. Както и в предишнш години, хората създали красота между блоковете ще бъдат поощрени с различни материални и парични награди.

24цветя 24цветя1 24цветя2 24цветя3 24цветя4