Трима шофьори прекараха нощта в арестите на полицейските управления в Пазарджик и Велинград.

Снощи около 23.30ч. на улица в пазарджишкото село Пищигово автопатрул при РУ-Пазарджик спрял за проверка лек автомобил „Опел“. Водачът М.Г.- 34г. бил подложен на проверка и униформените установили нарушение. Полицаите предприели действия по съставянето на акт, но мъжът решил да „оправи нещата“. Той подхвърлил банкнота с номинал от 20 лева, за да избегне санкцията предвидена в Закона за движение по пътищата. Вместо това обаче освен с акт той се сдобил и с бързо производство за предлагане подкуп на длъжностни лица.

Половин час по-късно друг автопатрул на полицейското управление в областния град засякъл лек автомобил „Мерцедес“. При последвалата проверка станало ясно, че шофьорът П.Г.- 22г. от съседното село Ивайло бил зад волана под въздействието на наркотици.

При рутинна проверка екип на управлението във Велинград установил, че С.И.- 28г. от същия град управлява лек автомобил „Фолксваген“ с 2.40 промила концентрация на алкохол. И тримата мъже са задържани, а спрямо тях се водят бързи производства.