Снимка: bTV

Кален път, в който колите потъват и пропадат бе причина за днешния протест на трите велинградски села Абланица, Цветино и Магерово срещу общината. Кметът д-р Костадин Коев обещал в предизборната си кампания, че ще им оправи пътя, но година преди края на мандата му, няма никаква промяна.

Потърпевши са освен хората в курорта, и жителите на близките села, до които достъпът е почти невъзможен. Пътят, по който се налага да минават, е осеян с дупки и няма асфалт. Хората твърдят, че за да изминат 15 км, са им нужни около час – час и и 20 минути. Повечето нямат възможност да си купят джипове и в лошо време не могат да напуснат селата си.

До този момент има само готов проект за шосето и нищо повече. По информация на общината проектът в момента е в АПИ. На този етап няма никакво решение. Хората настояват или премиерът да ги посети, или да покани техни представители, за да поискат помощ лично от него. Кметът на Абланица и махала „Магерово” Гълъбин Мечкарски посочи, че според кмета на Велинград сумата, необходима за пътя, не е посилна за общината. Според Мечкарски са нужни около 15-20 млн. лева.

Рекламираме Велинград като СПА-столица на Балканите, а около нея всичко е в разруха, ожалиха се хората пред камерите на БТВ, в предаването „Тази сутрин“.