Отговорността за изтеклите документи на ДАНС, открити в жилището на кмета на Септември, не е на МВР или на ДАНС, а на Районна прокуратура Пазарджик. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров пред медиите по повод документите на ДАНС, открити при претърсване в жилището на кмета на Септември Марин Рачев, който е обвинен за сключване на неизгодна сделка и умишлена безстопанственост, съобщи btv.

По повод теча на документи Сотир Цацаров, председателят на ДАНС Димитър Георгиев и вътрешният министър Валентин Радев бяха изслушани от депутати на съвместно заседание на вътрешна комисия и комисията за контрол над службите. Цацаров обясни, че с негова заповед комисия е направила проверка, която е установила, че четирите документа имат „обща пресечна точка“, която е Районна прокуратура Пазарджик.

Не може да бъде установено кое е лицето осъществило копирането на документите, входирани в администрацията на районната прокуратура, допълни главният прокурор и каза, че става дума за документи, които не са секретни.