Министърът на вътрешните работи Валентин Радев откри реновираната сграда, в която се помещават Районното управление „Полиция“ и Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението в Пещера, съобщи Радио „Фокус“ – Пазарджик. По време официалната церемония по откриването, Радев каза, че са отделени доста средства – близо 800 000 лева за подобряване на условията, в които работят служителите на министерството.

„През последната година беше направено много от правителството за битовото осигуряване, за заплатите, за мотивацията на полицаите. Освен това получаваме и много повече средства от Европа, отколкото ние даваме. Дадоха ни 160 милиона евро, с които продължаваме да настройваме инженерните съоръжения по границата и да пазим сигурността освен на нашите и на европейските граждани“, каза Радев. По думите му целта е да се осигурят не само добри условия за работа на полицията, но и по-голяма сигурност за гражданите.

Той допълни, че в Пещера вътрешен министър не е идвал от 42 години, но с откриването на реновираната сграда се поставя началото на нов период. Министър Радев пожела здраве на личния състав на двете служби и честити откриването на обновената сграда. На церемонията присъстваха заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов, заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова, главен инспектор Николай Николов, директор на ГД „Пожарна бездопасност и защита на населението“, директорите на ОД на МВР и РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Пазарджик, областният управител Стефан Мирев, депутатът от ГЕРБ Десислава Костадинова, кметът на община Пещера Николай Зайчев, представители на местната администрация.

* Снимка: Радио „Фокус“