До края на работния ден ще излезем с официална позиция по случая с читателския сигнал изпратен до PZdnes.com, заяви говорителят на ОД МВР – Мирослав Стоянов. Това, което трябва да знаят гражданите обаче е, че функциите на зоополицаите са много конкретни и те не могат да реагират на всеки сигнал за бедстващо животно. Те са длъжни да вземат отношение тогава, когато има престъпление извършено спрямо животно или животни, а работата им е регламентирана от Наказателния кодекс. Ще проверим, каква е била ситуацията и ще представим своята позиция – каза Мирослав Стоянов.

Междувременно чрез нашата медия бе осъществена връзка между читателката и горовителят на ОДМВР – Пазарджик и в утрешния ден те ще се срещнат, за да може Борислава Георгиева да представи своя проблем и съответно да се установи, дали в казуса има място за звено „Зоополиция“. За разлика от западноевропейските институции, нашата полиция не разполага с автомобили оборудвани с клетки за пренос на животни.

Освен това се оказа и че разговорът от телефон 112 не е бил пренасочен към полицията, а към друго ведомство. Ще продължим да следим развитието на историята и в утрешния ден.

Читателският сигнал – ТУК