ЗООПОЛИЦИЯ НЯМА!!!! Това е пълна лъжа и замазване на очите.
Днес сутринта в 7 часа и 29 минути се обадих на 112, за да поискам помощ за куче в беда (става въпрос на Мая, която лежи безпомощтна и едвам се движи, даже отказа да яде днес сутринта), записаха ми сигнала и ми казаа, че ще информират, където трябва и ще ми се обадят. Та след 2 минутки ми позвъни дежурният в РДВР-то и ми обясни, че колегите му работят от 8.30 часа и след това ще ги информира, както и ще информират д-р Томов в Общината, който отговарл за бездомните кучета, а аз глупачката с надежда в сърцето зачаках.
Да ама не! В 8,48 ми се обадиха от РДВР-то и ми казаха, че няма специализиран транспорт за извозване на кучета, а ако е умрло викали хора от Пловдив да приберат труповете!!!!!!
Обсяних, за сетен път, аз транспорт имам, просто ми трбва помощ да се вдигне кучето, защото е наранено и не мога да го преместя, та аз съм жена, попитах зоополицаите няма ли да ми помогнат поне за това, аз съм говорила с лекар, който ще я поеме… „Съжалвам, госпожо! Нямаме зоополиция, помолете някой ваш колега да ви помогне!“ В ПОТРЕС СЪМ!!! КАКВИ СА ТИЯ СТАТИИ И ЗАЩО ЛЪЖЕТЕ ХОРАТА!!!!

Борислава Георгиева, Пазарджик

Г-жо Георгиева,

на 28 февруари ние, както и всички останали медии в Пазарджик, разпространихме информация, която ни беше предоставена от ОДМВР – Пазарджик и тя гласи следното:

Както в страната, така и в ОДМВР-Пазарджик е обособено звено „зоополиция“. В него са включени общо 35 служители в това число полицейски и младши-полицейски инспектори, криминалисти и разследващи полицаи. Те са разпределени в екипи от всички полицейски управление в областта, за да имат практически обхват на работа във всяка точка на региона. Освен ежедневната си полицейска дейност служителите от звеното ще осъществяват проверки и разследване на извършени престъпления по по чл.325а, 325б и 325в от НК.

Все още повечето хора не смятат посегателствата над гръбначни животни за противозаконни. Наложените санкции и образуваните досъдебни производства ще имат задачата да формират обществена нетърпимост към подобни случаи, както и сериозен превантивен ефект върху гражданите. Със заповед на директора на дирекцията старши комисар Йордан Рогачев е обособен и оборудван специализиран автомобил, който да бъде използван от служителите на звеното „зоополиция“.

Продължението на историята е, че на 26 март по време на редовния си брифинг в София министър Радев е заявил:

Зоополицаи са на обучение в Холандия. Те ще се върнат и ще обучават останалите. това съобщи пред журналисти в Бургас вътрешният министър Валентин Радев. Радев призова всички, които мислят, че зоополицията трябва да им помага, да подават сигнали, докато улегне режимът. „Зоополиция е имало и преди. Във всички 28 дирекции имаше по двама души. Сега ги брандирахме, дадохме им автомобили. Записахме им задълженията, сменихме името на звеното, което вече официално се казва „Зоополиция и кинология““, коментира министърът, цитиран от Фокус.

Къде са въпросните двама полицаи в нашата ОДМВР не става ясно. Очакваме официален отговор от ведомството.