300 човека питат гл. прокурор: Kакво се случва с експертизата по убийството, извършено с пистолета на Лазар Влайков.

Деница Тонкева – дъщеря на убития в края на месец август миналата година Атанас Тонкев от село Виноградец, изпрати нарочно писмо до главния прокурор Сотир Цацаров заради съмнения за потулване на случая. Копие от писмото с входящия номер тя е разпратила и до медиите, като хаберът е придружен с подписка на 300 жители от село Виноградец и други населени места от община Септември. Чрез нея хората директно питат гл. прокурор – какво се случва с експертизата по убийството извършено с пистолета на Лазар Влайков.

30подписка
При пускането на Влайков от домашен арест през ноември миналата година наблюдаващият прокурор от Пловдив дал уверения пред медиите, че най-късно през януари тази година делото ще влезе в съдебна фаза, но и до момента това не се е случило, се казва в изпратеното от Тонкева протестно писмо.
Именно за това дъщерята на Наско Тонкев иска от главния прокурор проверка и проконтролиране на случая от най-високо ниво.
Жители на Виноградец пък останали потресени от държанието на Лазар Влайков като общински съветник в Общински съвет – Септември и от неговите постоянни демонстрации на безнаказаност. Това станало и първопричина за иницииране на подписката.

30деница1