Започналото повишение на температурите ще продължи и утре, като максималните температури в събота ще са от 18 до 23 градуса. По-ниски ще са градусите само по Черноморието. В неделя, 1 април – Цветница, топлата въздушна маса ще се оттегли, а температурите ще се понижат с от 5 до 7 градуса. Тогава ще има краткотрайни, в отделни райони интензивни валежи, сочи прогнозата за времето на синоптиците от БАН.

На Великден времето ще е динамично, ще има слънчеви часове, но и валежи в следобедните часове. В самия край на първото десетдневие и темпертурите ще се понижат.

Вторите десет дни температурите ще бъдат близки до средните за периода. Времето ще бъде променливо, ще има и превалявания, на места с гръмотевици. В периода 15 – 18 април има вероятност за обстановка с по–повсеместни и временно интензивни валежи. В отделни дни, при ясно и тихо време, сутрешните температури ще остават близки до 0° и има опасност от слани.

И през третото десетдневие по-вероятно е да се запази динамиката на атмосферата. Остават условията за валежи, предимно в следобедните часове, краткотрайни, с петнист характер и различна интензивност, на места придружени и от гръмотевици. Повече слънце ще има до обяд. Температурите слабо ще се колебаят около стойности, близки до обичайните.

Според прогнозите на метеоролозите най-ниските температури през идния април ще са между минус 1° и 4°, а най-високите – между 28° и 33°С.