В навечерието на Великден симфониците подаряват поредния класически концерт на пазарджиклии. Днес в концертна зала ще прозвучат любими оперни арии на известни композитори. Солисти ще са студенти от вокалния факултет на Националната музикална академия „Проф. П. Владигеров“ – София, а диригент ще е Григор Паликаров.

Следващата седмица пък на 12-ти април меломаните ще могат да се насладят на Концерт за цигулка и оркестър Ми минор на Феликс Менделсон, Симфония № 2 на Брамс и „Извисете глас и пейте“ от Дж.Джонсън. Диригент ще е американецът Нсеобонг Екпо , а солист на цигулката – Ерика Йохансен. Нсеобонг Екпо е избран през 2018г. за полуфиналист в две категории на Американската награда; Наградата Ърнест Бейкън за програмиране на американската музика и наградата за професионално провеждане.

Учен и професор по програмиране, Екпо представи на лекция по оркестрова и бандова музика, съставена от афро-американски композитори на конференцията на Националната асоциация за музикално обучение през 2017 г. в Белвю, Вашингтон. Ерика Йохансен притежава магистърска степен по цигулка в Университета във Вашингтон, където е концертмайстор на университетската симфония. Йохансен е десетгодишен член на Symphony Tacoma, концертмайстор на Гражданския оркестър на Lake Union и изпълнява новия музикален ансамбъл Scrape. Тя живее в Сиатъл, Вашингтон със съпруга си и двете им деца.